Testlab

Det er gøy å se sin fremgang. Vi hjelper deg å sette nye mål. Hos oss kan du teste kroppsanalyse, VO2 og laktat.

Test deg selv

Vil du vite hvor god fysisk form du er i, eller følge din egen formutvikling over tid? Vi kan tilby deg et stort utvalg tester tilpasset ditt nivå i vår testlab. Bestilling eller spørsmål om tester kan du gjøre via resepsjonen, eller vår Ernæringsfysiolog Hanne Lien på mail: hanne@lienhelse.no

Kroppsanalyse

Nå kan du måle bl.a. kroppssammensetningen din med Inbody 770 ved Spenst Førde, markedets beste og mest anerkjente måleinstrument brukt av fagpersoner over hele verden! Resultatene kan du bruke til å skreddersy ditt trenings– og kostholdsopplegg, og se hvordan kroppen din endrer seg av riktig trening og kosthold.

Gjentar du testen med jevne mellomrom har du full kontroll på om du er på riktig vei, eller om du har behov for å korrigere kursen for å nå ditt mål. Et fantastisk redskap til optimalisering og motivasjon!!

Inbody 770 gir deg svar på:

  • Muskulatur i kg
  • Fettmasse i kg og prosent
  • Fordeling av muskulatur
  • Visceralt fett (bukfett)
  • Idealvekt
  • Hvileforbrenning
  • Kroppsbalanse
  • Vannmengde.

 

Hva koster det å ta en test?

Pris: Kr 450,- pr. test. (Spenst medlem)

Pris: Kr 550,- pr. test. (Ikke medlem)

Test fysisk form (Testlab)

Maksimalt oksygenopptak (V02maks)

V02maks er et mål på kroppen sin maksimale evne til å ta opp oksygen. Testen utføres som springing (evt gange) på tredemølle eller på ergometersykkel. Personen varmer opp i 20-30 min på egen hånd i forkant av testen. Testen varer i 4-8 min med økende belastning til utmattelse. Den maksimale hjertefrekvensen blir da registrert. Dersom V02maks-testen kommer etter testing av laktatprofil gjennomføres ingen oppvarming på forhånd.

Laktatprofil

Personen jobber i 4-5 min perioder med trinnvis økende belastning. Ergoemtersykkel (evt egen sykkel på rulle) eller løp (evt gange) på tredemølle. For hver belastning blir laktatkonsentrasjonen målt, hjertefrekvens, subjektiv følelse (Borg skala), oksygenopptak og belastning. Testen starter på lav belastning og avsluttes på moderat-høg belastning. Varigheten er 30-45 min. Spenst Førde anbefaler at både laktatprofil og VO2maks testes etter hverandre som en kombitest. Dette for å gi en bedre skildring av personens kapasitet. Testene bør utføres 2-6 ganger i året, og hensikten er å måle utbyttet av treningen.

Bestill test her: