TRENING FOR BARN OG UNGDOM

Vi har som mål å hjelpe medlemmene våre til å leve et aktivt liv!

For å få til dette har vi skapt et bredt treningstilbud som passer for mennesker i alle faser av livet. Spenst Førde ønsker å hjelpe barn og unge med å få gode vaner tidlig i livet. Ved å øke oppmerksomheten rundt betydningen av sunn mat og regelmessig trening og hvordan dette påvirker helsen både fysisk og psykisk, bidrar vi til dette. Barns helse påvirkes i stor grad av foreldrenes helse og velvære.

Spenst Førde ønsker å skape aktiviteter og opplevelser for hele familien, enten sammen eller hver for seg. Spenst Førde ønsker å bidra til fysisk aktivitet gjennom å tilby pedagogisk og godt tilpasset trening til barn og unge, med fokus på bevegelse og lek. Alle er velkommen, og på Spenst Førde barn- og ungdomstimer har vi ingen prestasjonskrav. Vi har også CrossFit Kids timer bor barn og ungdom mellom 4-18 år. Variert trening som gir barnet/ungdomer styrke, mobilitet og kondisjon i en og samme treningsform. 

Her finner du svar på vanlige spørsmål om SPENST UNGDOM medlemskap

Hva er SPENST UNGDOM?
SPENST UNGDOM er et medlemskap for barn og ungdommer i alderen 11–14 år. En av barnets foresatte må være medlemmer og ha tilgang til de samme tilbudet som barnet har i sitt medlemskap. Ved inngåelse av medlemskapet kan den foresatte oppgi andre medlemmer over 18 år som barnet også kan trene sammen med, i tillegg til seg selv. Dette gjelder for barn/ungdom i alderen 11-13 år. Fra fylte 13 år kan barnet/ungdommen trene på Spenst uten foresatt ved å ha gjennomført Treningslappen. Medlemskapet innledes med at foresatt er med barnet/ungdommen til senteret og oppretter ungdom medlemskap. 

Ta Lappen som del av Spenst ungdomsmedlemskapet

Foresatt booker obligatorisk PT time via mail pt@spenst.no, der både ungdommen og foresatt deltar. Denne timen er for å sikre at barn og foresatt lærer å trene på en korrekt og sikker måte. PT timen er inkludert i medlemskapet. Ungdommen må bestå vår Treningslappen eksamen. (80% riktig) Denne kan utføres online på "Min Side" før eller etter møtet med PT.  Etter betsått eksamen og gjennomført PT time får barnet trene i SPENST Førde sine lokaler sammen med den foresatte og andre på forhånd godkjente medlemmer over 18 år, eller alene ved fylte 13 år. De får også delta på stort sett samtlige gruppetreningstimer sammen med forelderen (unntak er CrossFit og Yoga Sunnfjord timer).

Her kan du lese mer om Ta Lappen

Hva slags medlemskap er SPENST UNGDOM, og hva koster det?
SPENST UNGDOM er et medlemskap for barn og ungdommer fra 11 til 14 år. Prisen er rabbatert ut i fra et vanlig medlemskap. Det er ingen bindingstid. Medlemskapet inkluderer én økt med en personlig trener som må gjennomføres sammen med en foresatt. Medlemskapet kan inngås fra den dag barnet fyller 11 år og fram til den dagen barnet fyller 15 år.

Er SPENST UNGDOM-medlemskapet personlig?
Ja, akkurat som et vanlig medlemskap er SPENST Ungdom-medlemskapet personlig og kan ikke benyttes av flere barn i samme familie.

Hvem kan kjøpe medlemskapet SPENST UNGDOM?
Barn og ungdommer i alderen 11–14 år kan tegne medlemskap gjennom foresattes underskrift fra den dag barnet fyller 11 år og fram til den dagen barnet fyller 15 år. De får da trene sammen med forelderen sin (eller en annen myndig person godkjent av foresatt) som er SPENST FØRDE-medlem. Barnet/ungdommen som er fylt 13 år, kan trene uten foresatt ved å ha gjennomgått Treningslappen,

Hva forplikter jeg meg til når jeg kjøper et SPENST Ugdom-medlemskap?
Forelderen (eller en annen myndig person godkjent av foresatt) har ansvar for å booke det første obligatoriske møtet med en personlig trener. Hensikten med denne introduksjonen er å sikre at den ansvarlige voksne og barnet/ungdommen får kunnskap om å trene på en korrekt og sikker måte før de begynner å trene sammen. Som ansvarlig voksen forplikter du deg også til å sørge for at SPENST FØRDE sine ordensregler følges.

Hvilke gruppetreningstimer inngår i medlemskapet?
Stort sett alle gruppetreningstimer inngår i medlemskapet, med et fåtall unntak som CrossFit og Yoga Sunnfjord timer. For sykkeltimer og timer med pilatesball bør deltakeren være minst 150 cm høy for å kunne bruke utstyret på en passende måte. Den foresatte som skal trene med barnet, må også ha tilgang til gruppetimer i sitt medlemskap for at både barnet og den foresatte skal kunne delta.

Hvorfor tilbyr SPENST trening for barn og ungdommer?
Vi ønsker å bidra til at barn og ungdommer skal bli mer fysisk aktive. I dag kuttes det i skolenes gymtimer, og barna/ungdommene får ikke mulighet til å være fysisk aktive i den grad de trenger. Vi vil være et supplement til skoleidretten og inspirere både barn og voksne til å bevege seg og være aktive i hverdagen. Dessuten tilbyr SPENST Ungdom en annen fordel for medlemmene våre: Tiden med familien er viktig, og derfor vil vi gi medlemmene mulighet til å være sammen med barna sine også i et treningsmiljø.

Må barnet alltid trene sammen med den foresatte eller en annen voksen?
Ja, all trening skal skje sammen med en foresatt (eller en annen myndig person godkjent av foresatt) om barnet ikke er fylt 13 år. Dette gjelder både ute på treningsområdet og i gruppetreningstimene. Hvis barnet trener med en PT, trenger ikke forelderen å delta. Ved fylte 13 år, samt gjennomført Treningslappen, kan ungdommen trene alene.

Kan en forelder ta med seg flere barn med SPENST Ungdom-medlemskap samtidig?
Nei. For hvert barn som trener, skal det være en ansvarlig voksen person om barnet er mellom 11-13 år.

Hvordan kjøper jeg medlemskapet?
Medlemskapet kan kjøpes i resepsjonen på alle SPENST FØRDE.

Hva skjer med medlemskapet når ungdommen fyller 15 år?
Medlemskapet fortsetter å løpe den dagen ungdommen fyller 15 år, men det endres automatisk til Spenst Student rabatt. 

Hvordan bookes plass på gruppetreningstimene dersom barnet har tilgang til dette i sitt medlemskap?
Booking skjer på samme måte som for et vanlig medlemskap: Gruppetreningstimen bookes via her eller i appen.

Hvordan kvalitetssikrer SPENST at barna/ungdommene trener sikkert?
For å sikre at barn og ungdommer trener på en korrekt og sikker måte, innledes SPENST UNGDOM med et obligatorisk møte med en personlig trener. Her får den ansvarlige voksne og barnet/ungdommen en felles gjennomgang fra en utdannet personlig trener.

Hvilken utdanning har personlige trenere (PT) for barn og ungdommer på SPENST?
Samtlige personlige trenere på SPENST har en utdanning i personlig trening. De er også kurset spesielt på trening for barn og ungdommer, for å sikre at de trener på en korrekt og sikker måte.

Kan barnet mitt kjøpe personlig trening (PT)?
Ja. Men foresatt må ta kontakt med Personlig Trener for å opprette avtalen.

Må jeg også være med å trene når barnet mitt trener med en PT?
Nei. Hvis man har kjøpt personlig trening, trenger ikke den voksne å være med på disse øktene.

Får barnet mitt gå på rehabiliteringstrening på SPENST?
Ja, vi tar imot barn og ungdommer i henhold til gjeldende rutiner.

Hvordan ser SPENST på det å la barn trene i ung alder?
Det handler om å ha en sunn innstilling til mosjon. Den treningen vi tilbyr medlemmenes barn og ungdommer, er godt tilpasset for dem, og ledes av SPENST-utdannede instruktører eller instruktører med tilsvarende utdanning, som også er orientert om de nyeste forskningsresultatene og hvilke anbefalinger som gjelder for barn/ungdommer og trening. Vår målsetting med SPENST Ungdom er at barna og ungdommene skal ha det gøy og få et positivt syn på bevegelse, noe som legger grunnlaget for en fortsatt sunn livsstil.

DET ER MANGE FORDELER MED AT BARN OG UNGE ER FYSISK AKTIVE.

Noen av disse er økt velvære, bedret selvtillit, forbedret innlærings- og konsentrasjonsevne, økt muskelstyrke, bedret kondisjon og mindre risiko for belastningsskader. Å være fysisk aktiv er bra for både hjerte og hjerne, samtidig som at det er gøy å bevege seg. Gjennom å være fysisk aktiv blir innlæringsevnen bedret og det blir lettere å lære – både for barn og voksne.

ANDRE FORDELER MED Å VÆRE FYSISK AKTIV BÅDE SOM BARN OG VOKSEN:

  • Immunforsvaret styrkes og motstandskraften mot blant annet infeksjonssykdommer øker.
  • Skjelettet blir sterkere og risikoen for beinskjørhet minsker.
  • Kondisjonen bedres og risikoen for hjertesykdommer minsker – hjertets slagvolum øker, kroppens evne til å ta opp oksygen bedres og arbeids- og hvilepulsen blir lavere.
  • Muskelstyrken øker, noe som bedrer kroppens evne til å forbruke fett.
  • Ledd, leddbånd og sener styrkes.
  • I hjernen øker produksjonen av endorfiner, kroppens eget morfinliknende hormon. Det demper opplevelsen av smerte, minsker risikoen for depresjon og forbedrer nattesøvnen.
  • Stoffskiftet bedres.
  • Blodkarene beholder sin elastisitet og blir mindre forkalkede, blodgjennomstrømningen øker og kroppens celler får oksygen raskere og kolesterolinnholdet i blodet minsker.
  • Gjennom økt blodsirkulasjon blir huden glattere og mer elastisk.

De nordiske anbefalingene for barn og unge er minst 60 minutter fysisk aktivitet hver dag. Aktivitetene bør inkludere både moderat og høy intensitet. De bør i tillegg være så allsidige som mulig for å kunne bidra til bedre kondisjon, muskelstyrke, bevegelighet, hurtighet, reaksjonstid og koordinasjon.

Kilde: Riksidrottsförbundet (The Swedish Sports Confederation) – Hvorfor idrett og fysisk aktivitet er viktig for barn og ungdom.